Popis
Horčičné semienko spôsobuje prekrvenie zažívacieho traktu, tým urýchľuje trávenie a látkovú výmenu.
Celé horčičné semená voňajú len veľmi málo - až po rozdrvení či zomletí a premiešaní s vodou či navlhčení sa uvoľní ich ostrá aróma a pikantná chuť. Voda totiž aktivuje enzým obsiahnutý v horčičných semenách. Tento enzým potom reaguje s ostatnými obsiahnutými látkami a výsledkom je éterický olej s charakteristickou chuťou a vôňou.
Horčice sú vyrábané mníchmi podľa originálnych trapistických receptúr.
Horčica je vyrábaná remeselnícky a v malom objeme, z vybraného horčičného semienka, ktoré po namočení do octu zmiešaného s vodou pochádzajúcou z lesov obklopujúcich kláštor, je rozdrvené na mlynskom kameni, ovoňané medom a moravským bielym vínom. Jemne okorenená horčica je naplnená do pohárov, kde počas niekoľkých týždňov dozrievania získava svoju nezameniteľnú arómu.
Od ostatných silných horčíc sa táto trapistická odlišuje svojou výraznou a jemne korenenou chuťou. Originalita jej zloženia jej dovolí dlhodobé zachovanie pikantnosti. Korenie, ktoré obohacuje jej nevšednú arómu, jej dodáva tiež prirodzenú zlatú farbu. Budete príjemne prekvapení jej hladkou a jemnou štruktúrou.
Všetky druhy horčice sú bez konzervačných látok.
Odporúčame podávať k:
Priemerný obsah živín v 100 g: Energetická hodnota: 1330 kJ / 318 kcal. Tuky 29 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 2,8 g. Sacharidy 4,8 g, z toho cukry 3,8 g. Bielkoviny 7,4 g. Soľ 4,1 g.
Zloženie: horčica, ocot, slnečnicový olej, voda, moravské víno biele, soľ, trstinový cukor, korenie, zahusťovadlá: xanthan a guma guar. Bez konzervačných látok.
Výrobca: Opátství Nový Dvur