Popis
Zelená šošovica sa ľahko klíči a odporúča sa pre začiatočníkov. Klíčky sú nápadné a majú príjemnú chuť. Je výborným zdrojom rastlinných bielkovín a základom šalátov.
Chuť: sladká, považuje sa za najlepšiu zo všetkých strukovín. Má jemnú a krémovú konzistenciu.
Hlavné živiny: bielkoviny, rastlinná vláknina, fosfor, horčík, draslík, vápnik, zinok, vitamín C a komplex vitamínov B
Dávka do misky: 2 polievkové lyžice
Dávka do sklenenej nádoby: 2 polievkové lyžice
Čas namáčania: 4-6 hodín
Oplachovanie: 2-3 krát denne
Príprava: 2-3 dni
Balenie: 1 vrecko 200 g
Vlastnosti klíčkov zelenej šošovice:
Zelené šošovicové klíčky sa dajú konzumovať veľmi rýchlo, podobne ako iné strukoviny, po 2-3 dňoch. V tomto čase sa ju oplatí konzumovať, pretože je najčerstvejšia a najšťavnatejšia. Na klíčenie nepotrebuje svetlo.