Popis
Horčičné semienko spôsobuje prekrvenie zažívacieho traktu, tým urýchľuje trávenie a látkovú výmenu.
Celé horčičné semená voňajú len veľmi málo - až po rozdrvení či zomletí a premiešaní s vodou či navlhčení sa uvoľní ich ostrá aróma a pikantná chuť. Voda totiž aktivuje enzým obsiahnutý v horčičných semenách. Tento enzým potom reaguje s ostatnými obsiahnutými látkami a výsledkom je éterický olej s charakteristickou chuťou a vôňou.
Horčice sú vyrábané mníchmi podľa originálnych trapistických receptúr.
Horčica je vyrábaná remeselnícky a v malom objeme, z vybraného horčičného semienka, ktoré po namočení do octu zmiešaného s vodou pochádzajúcou z lesov obklopujúcich kláštor, je rozdrvené na mlynskom kameni, ovoňané medom a moravským bielym vínom. Jemne okorenená horčica je naplnená do pohárov, kde počas niekoľkých týždňov dozrievania získava svoju nezameniteľnú arómu.
Všetky druhy horčice sú bez konzervačných látok.
Tajomstvo prírodného trstinového cukru spočíva vo vyššom obsahu zvyškovej melasy. Trstinový cukor je prírodný, chemicky nespracovávaný, takže na rozdiel od bieleho cukru nestráca vitamíny a minerály, enzýmy, stopové látky, vlákninu a neobsahuje žiadne zvyškové chemické látky.
Odporúčame podávať k:
Zloženie: ocot*, voda, horčičné semienko*, trstinový cukor*, soľ, korenie*. Bez konzervačných látok.
* Suroviny pochádzajúce z ekologického poľnohospodárstva. CZ-BIO-002.
Výrobca: Opátství Nový Dvur